Информация о товарах и услугах, предприятиях и организациях г.Полтавы и Полтавской обл. из базы данных РА Бизнес-справка 1503

Вы здесь

Асоціація розвитку інтенсивного садівництва Полтавщини

Телефон: 
610009, (066)7341990, (097)9258869
Адрес: 
м.Полтава, вул.Жовтнева, 43, оф. 502
Web-сайт: 

Громадська організація «Асоціація розвитку інтенсивного садівництва Полтавщини» створена з метою сприяння розвитку інтенсивного садівництва Полтавської області, постійної координації господарської діяльності членів Асоціації, задоволення та захисту законних соціальних, економічних, творчих, національно-культурних та інших прав та інтересів своїх членів, їх захисту від неправомірних корупційних діянь з боку посадових осіб державних органів влади.

Організація створена з метою:

  • сприяння  розвитку інтенсивного садівництва Полтавської області, постійної координації господарської діяльності членів Асоціації, задоволення та захисту законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно – культурних та інших прав та інтересів своїх членів;
  • захисту інтересів членів організації від неправомірних корупційних діянь з боку посадових осіб державних органів влади.

Основними завданнями організації є:

  • представництво інтересів членів Організації перед органами державної влади України, як центральними, так і регіональними;
  • представництво інтересів членів Організації в державних та громадських органах і організацій;
  • захист загальних інтересів Організації;
  • сприяння розвитку підприємництва;
  • забезпечення громадського контролю за процесами набуття і реалізації прав на землю та надання пропозицій щодо вдосконалення нормативно – правових актів, які регулюють сферу земельних відносин;
  • забезпечення громадського контролю за процесами приватизації державного і комунального майна та надання пропозиції щодо вдосконалення нормативно – правових актів, які регулюють процеси приватизації державного та комунального майна.

На даний час ГО «Асоціація розвитку інтенсивного садівництва Полтавщини»  представляє інтереси 14 підприємств та більше 30 осіб, які ведуть особисте селянське господарство.

            За період роботи при організації створено 4 підприємства:

  • по наданню послуг по посадці садів та ягідників;
  • по облаштуванню шпалери;
  • по догляду за промисловим садом та молодими насадженнями;
  • по виконанню культуртехнічних робіт (розкорчовка старих садів).

Створення цих підприємств дозволяє закласти нові сади з мінімалізацією витрат та недопущення типових помилок, що звичайно допускається при садівництві власними силами (господарським методом).

 

Продукція Асоціації

Яблуня

Айдаред

АйдаредАйдаред — сорт американської селекції.
Плоди переважно більші за середній розмір (145—190 г), одномірні; плоско-округлі, із згладженими ребрами, зеленувато-жовті, з яскраво червоним розмитим або смугасто-розмитим рум'янком на більшій частині поверхні. Шкірочка тонка, щільна, еластична, злегка масляниста, блискуча, з легким восковим нальотом. М’якуш кремовий або світло-кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий; середнього кисло-солодкого смаку (4,0—4,2 бала).
Знімна стиглість настає на початку жовтня, споживча — у лютому. У звичайному сховищі плоди зберігаються до березня, у холодильнику — до червня. Транспортабельність висока. Використовують свіжими та на виготовлення соків.
 
Голден Делішес

Голден Делішес уже близько 100 років вирощують на всіх континентах, і він продовжує відігравати одну з провідних ролей у світовому виробництві яблук. У багатьох європейських країнах він залишається сортом № 1. Голден Делішес — сорт американського походження.  
Плоди середнього та більше за середній розміру (120—190 г), середньої одномірності, видовжено-округло-конічні, зеленувато-жовті, з великими опробковілими світло-коричневими сочевичками, іноді з незначним оранжевим рум'янком та іржавою сіткою. Шкірочка середньої товщини, щільна, еластична, гладенька, суха. М'якуш жовтувато-кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий, ароматний відмінного кислувато-солодкого смаку (4,5—4,6 бала).
Знімна стиглість настає наприкінці вересня, споживча — у січні. У сховищі плоди зберігаються до березня, у холодильнику — до травня. Транспортабельність висока. Використовують переважно у свіжому вигляді та на виготовлення сухих порошків.

 

Джонаголд

ДжонаголдДжонаголд — сорт американської селекції.
Плоди більші за середній розмір і великі (170—220 г), одномірні, округлі, зеленувато-жовті, з оранжево-червоним розмито-смугастим досить яскравим рум'янком на 2/3 поверхні. Шкірочка середньої товщини, щільна, еластична, гладенька, блискуча. М'якуш жовтий, щільний, соковитий, відмінного, дуже гармонійного кисло-солодкого смаку (4,6 бала).
Знімна стиглість настає наприкінці вересня, споживча — у січні. У сховищі плоди зберігаються до січня—лютого, в холодильнику — до квітня. Транспортабельність висока. Використовують свіжими та на виготовлення марочних соків, сухих порошків.

 

Ренет Симиренка

Симиренко яблукаРенет Симиренка — сорт невідомого находженню виявлений П.Симиренком у 60-ті роки XIX ст. Нині відроджується популярність цього сорту. Плоди середніх та більші середніх розмірів (140—190 г), одномірні, округло-конічні, дещо асиметричні, зелені, з численними світлими, доволі великими підшкірними цяточками. До закінчення зберігання стають жовтувато-зеленими. Шкірочка товста, дуже щільна, еластична, гладенька, блискуча, слабомасляниста. М'якуш білий, з зеленуватим відтінком, посеред періоду зберігання — світло-кремовий, щільний, дуже соковитий, ароматний, відмінного гармонійного смаку (4,5—4,6 бала). Знімна стиглість настає наприкінці вересня — на початку жовтня, споживча — наприкінці грудня. У холодильнику зберігаються 7-8місяців, не в'янучи. Транспортабельність висока. Використовують переважно у свіжому вигляді, а також для виробництва марочних соків.
 
Спартан
 
СпартанСорт осінньо-зимового терміну дозрівання, зимостійкий, урожайний. Плоди середнього розміру, масою 100-150 г, округлої форми, інтенсивного бордово-червоного кольору. М'якоть біла, крустка, соковита, солодка з ароматом. Дегустаційна оцінка 4,4 бали. Термін споживання жовтень-грудень.
 
 


 
 
Делічія

Делічія яблукаОсінній сорт американської селекції. Сорт зимостійкий, плоди великих розмірів 150-190 г, інтенсивного темно-червоного кольору. М'якоть біла, мілкозерниста, хрустка, соковита, чудового кисло-солодкого смаку.  Дегустаційна оцінка 4,5 балів. Достигає в першій декаді вересня. Плоди можна вживати прямо з дерева, але кращі смакові властивості набуває під час зберігання з вересня по січень, а в холодильнику навіть до березня.
  

Флоріна
 
Флоріна яблукаПізньозимовий сорт. Плід крупний 130-150 г. Сорт стійкий до парші. Забарвлення плодів розовато-червоного кольору, з помітними штрихами і восковим нальотом. М'якоть біла, хрустка, солодка, чудового смаку. Дегустаційна оцінка 4,4 бали. Достигає в кіцнці вересня, зберігаєтьтся до лютого.
 




 
 
Мутсу
 
Японський сорт зимового терміну дозрівання. Плоди дуже великі 180-230 г, округло-конічні, жовто-зеленого, в період достигання – лимонного кольору. М'якоть жовто-біла, ніжна, соковита, чудового кисло-солодкого смаку.  Дегустаційна оцінка 4,4-4,6 балів. Достигання плодів в залежності від погодних умов наступає з 2 по 3 декаду вересня. В холодильнику плоди зберігаються до квітня.

       

Черешня

Валерій Чкалов

Черешня сорт ЧкаловРанньосередній сорт черешні селекції ЦГЛ ім. И.В.Мічуріна й Інституту зрошуваного садівництва УААН. Плоди великі (7-9 г), округлосерцевидні. Плодоніжка товста, відрив від плода мокрий. Шкірочка міцна, темно-червона, легко відокремлюється від м'якоті. М'якоть темно-червона, з білими прожилками, соковита, напівхрящувата, винно-солодка (4,5 бали). Сік темно-червоний. У плодах міститься: сухих речовин 14,16%, цукрів 10,77%, кислот 0,44%, вітаміну С 6,90 мг на 100 г сирої маси. Кісточка більша, округла, що напіввідокремлюється від м'якоті. Плоди використовуються в основному для десертного спожиавння. Перший врожай 2011 рік.


Крупноплідна

Крупноплідна черешняСередньопізній  сорт черешні селекції Інституту зрошуваного садівництва УААНПлоди дуже великі (10 -18,2 г), широкоокруглої форми. Шкірочка тонка, міцна, темно-червона, що легко знімається. М'якоть темно-червона, соковита, хрящувата, гарного кисло-солодкого смаку (4,6 бали). Сік темно-червоний. Плоди містять: сухих речовин 17,99%, цукрів 14,78%, органічних кислот 0,61%, вітаміну С 7,15 мг на 100 г сирої маси. Кісточка велика, округла, напіввільна. Плоди використовуються в основному для десертного спожиавння.Перший врожай 2011 рік.

 

 

Смородина чорна

Альта
 
Альта чорна смородина Середньопізній сорт чорної смородини інтенсивного типу селекції Інституту садівництва УААН.
Ягоди середньої величини, трохи неодномірні, середньою масою 1,2-1,7 г, великі 2,5-2,6 г, опукло-овальні, чорні, блискучі. Шкірочка середньої товщини, міцна, еластична, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, соковита, кисло-солодка, з несильним ароматом (4,0-4,25 бали); містить: сухих речовин 14,5%, цукрів 9,2%, органічних кислот 3,0%, пектинів 1,08%, фенольних з'єднань 533,4 мг, вітаміну С 194,3 мг на 100 г сирої маси.
Дозрівання в середньопізні строки, трохи розтягнуте, але ягоди, що дозрівають, не обсипаються. Ягоди придатні для споживання свіжими, а також для заморозки й техпереробки.
 
Титанія
 
Титанія чорна смородина Середньопізній сорт чорної смородини шведського походження. Ягоди досить великі, одномірні, середньою масою 1,5 г, більші до 3,5 г, опукло-овальні, чорні, блискучі. Шкірочка товста, але не груба, міцна, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, з нерізко вираженим смородинним ароматом, приємного кисло-солодкого смаку (4,5-5,0 бали).
Дозрівають дружно, практично одночасно. Ягоди придатні для споживання свіжими, заморозки й готування різних видів техпереробки (соки, желе, джеми, виноматеріали).



 

 
Софіївська

Софіївська смородинаНовий середньостиглий сорт чорної смородини інтенсивного типу селекції Інституту садівництва УААН. Ягоди досить великі, одномірні, середньою масою 1,7-2,1 г, великі 3,2-3,6 г, опукло-овальні, чорні, блискучі, при дозріванні не обсипаються. Шкірочка еластична, міцна, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, густа, помірковано ароматна, приємного кисло-солодкого смаку (4,25-4,5 бали); містить: сухих речовин 13,92-15,26%, цукрів 9,82-10,24%, кислот 2,14-2,48%, пектинів 1,48-1,72%, фенольних з'єднань 342,24-451,14 мг, вітаміну С 218,42-242,16 мг на 100 г сирої маси.
Дозрівають дружно, практично одночасно. Один із кращих сортів для споживання ягід свіжими, а також для готування високоякісних продуктів техпереробоки (желе, соки, виноматеріали) і заморожування.
 
Черешнева
 
Черешнева смородина
Середньопізній сорт чорної смородини селекції Інституту садівництва УААН. Ягоди великі, досить одномірні, середньою масою 1,9-2,2 г, великі - 3,5-4,5 г, округлі, чорні, блискучі. Шкірочка товста, але не груба, еластична, міцна, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, приємного кисло-солодкого смаку (4,25-4,5 бали); містить: сухих речовин 13,86-15,78%, цукрів 12,06-12,99%, кислот 2,38-2,56%, пектинів 1,42-1,76%, фенольних з'єднань 569,42-606,4 мг, вітаміну С 202,41-208,68 мг на 100 г сирої маси. Цим забезпечується високий лікувально-дієтичний потенціал ягід, відмінні якості й смак продуктів їхньої переробки.
Дозрівають дружно, практично одночасно, можуть довго втримуватися на кущах, не обсипаючись. Споживаються у свіжому виді, для заморозки й техпереробки (соки, виноматеріали, високовітамінне желе).


Ювілейна Копаня


Ювілейна КопаняНовий середньопізній сорт чорної смородини інтенсивного типу селекції Інституту садівництва УААН.
Ягоди великі, одномірні, середньою масою 1,7-1,9 г, більші 3,0-3,5 г, овально-округлі, чорні, блискучі. Шкірочка міцна, еластична, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, помірковано ароматна, приємного кисло-солодкого смаку (4,25-4,5 бали); містить: сухих речовин 13,72-14,46%, цукрів 10,52-11,09%, кислот 2,56-2;94%, пектинів 1,42-1,68%, фенолів 328,64-456,8 мг, вітаміну С 206,28-232,64 мг на 100 г сирої маси. Дозрівають дружно, одночасно. Споживаються у свіжому виді, придатні для заморозки, готування високоякісних продуктів техпереробки. Планується збір 10т.

 

Слива

Стенлей
 
Стенлей сливаСорт американського походження, відноситься до групи венгерок, розповсюджений в усьому світі і є головним «виробником» чорносливу. Плоди дуже крупні, більше 40 г, містять 30% сухої речовини, що дозволяє на кожний кілограм чорносливу витрачати 3 кг плодів. М'якоть соковита, гармонічного смаку, тому сорт широко використовується в свіжому вигляді, дає чудові сокі і варення. Плоди дозрівають в середині вересня, яйцевидної форми, темно-сині покриті матовим нальотом. М'якоть жовта, солодка, дуже смачна. Кісточка невелика, відділяється легко. Перший врожай 2011 рік.    
                                        
Елена
 
Елена сливаСорт німецького походження дуже пізнього строку дозрівання. Плоди крупні, масою 30-35 г, з темно-синьою, майже фіолетовою шкірочкою, покритою восковим нальотом. М’якуш зеленувато-жовтий, щільний, зі значним вмістом сухих речовин та цукрів, високого смаку. Кісточка середнього розміру, відділяється не завжди добре. Успішно зберігається в холодильнику 2-3 тижні. Перший врожай 2011 рік.

Ханіта
 
Сливи ХанітаСорт німецького походження середнього строку дозрівання. Плоди крупні, масою 30-40 г, видовженої форми, характерно приплюснуті біля плодоніжки, з вкритою нальотом синьо-фіолетовою шкіркою. М’якуш жовто-отанжевий, щільний та соковитий, зі значним вмістом цукрів, ароматний. Кісточка відділяється добре. Плоди придатні до споживання у свіжому вигляді й переробки. Перший врожай 2011 рік.
 
 
 

Груша

Конференція
 
Ноябрська грушаОсінній сорт. Плодоношення рясне, плоди зелено-жовті, на поверхні багато іржавих крапок і плям, одномірні, масою 140-180 г, видовжено-грушевидної форми. М'якоть ароматна, розовато-кремова, при перестиганні жовта, масляниста, дуже соковита, солодка, відмінного смаку. Плоди вживаються з кінця вересня до середини жовтня. Достигає наприкінці вересня, у холодильнику плоди зберігаються до січня, не втрачаючи високих смакових якостей. Транспортабельність задовільна. Один із сортів, що дає дуже солодкі плоди.

Ноябрська
 
Конкорд грушаПлоди великі, масою 180—220 г, яйцевидно-грушоподібної форми, округлі у верхній частині і різко звужені до плодоніжки. Шкірочка товста, щільна, шорсткувата, під час знімання плодів зелена, при достиганні блідо-жовта, зі слабким розмитим рум'янцем на сонячному боці. М'якуш соковитий, ніжний, маслянистий, кисло-солодкий, освіжаючий, ароматний, дуже доброго смаку (4,6 бала).
Зимовий сорт. Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня — на початку жовтня, споживча — в листопаді — грудні. В умовах з природним охолодженням зберігаються до листопада, у холодильниках — до квітня — травня. Після тривалого зберігання в холодильниках плоди не темніють, але їх смакові якості різко знижуються: м'якуш стає хрустким, грубим.
 
Конкорд

Конференція грушаЗимовий сорт. Плоди середньої величини — 160—190 г або великі, особливо на айві— 240—290 г, окремі 380—390 г, видовжено-грушо-подібні. Шкірочка щільна, товста, світло-жовта, слабоблискуча (4,7 бала). М'якуш білий або кремуватий, середньої щільності та соковитості, з помірною терпкістю, слабоароматний, доброго смаку (4,5—4,6 бала).
Сорт ранньозимовий, достигає наприкінці листопада — на початку грудня, плоди зберігаються до січня, іноді й довше.
 

Суниця

Елсанта 
 
Елсанта суниця
Сорт голландської селекції. Ягоди середнього та великого розміру, яскраво-червоні, зблиском, соковиті. М’якоть яскраво-червона, ароматна. Транспортабельність добра.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хоней

Хоней суницяСорт американської селекції. Ягоди великого розміру, темно-червоного забарвленя. М’якоть помаранчево-червоного кольору, ароматна, приємного солодкого смаку. Ягоди щільні. Транспортабельність гарна. Призначена для свіжого ринка.
 
 
Полка
 
Полка суниця
Сорт голландської селекції. Ягоди середнього розміру, пурпурно-червоного забарвленя, з блиском. М’якоть інтенсивного червоного кольору, ароматна, кисло-солодкого смаку. Плодоніжка відривається легко.
 

 

На карте: